La oss holde bøndene i live

DATE: oktober 15, 2018

AUTHOR: Rebecka

Bøndene står for produksjonen av store deler av den maten vi får i oss. Enten det er dyra som de oppdrar på gården, korn fra avlingene, eller melk fra kyrne, så får vi det meste av maten vår fra gårder rundt omkring. Allikevel er det ingen som får mindre oppmerksomhet innen politikken og i det daglige generelt enn bøndene. De er gjenstand for angrep gang på gang, selv om vi absolutt trenger de for å overleve. Fra kutt i subsidier til støtte for ulven, så skyver vi disse lenger og lenger bort. En kan jo bare lure på hvor langt bort en må skyve disse før det ikke er bønder igjen. Det er en skremmende tanke dersom en funderer over alt de faktisk gjør for oss.

Livet som bonde er et hardt liv. Ofte må en opp tidlig om morgenen og gjøre mye fysisk arbeid. Tross utvikling i teknologien, så er bøndene fortsatt ansvarlig for noen helt ekstreme oppgaver. Som programmer slik som Jakten på Kjærligheten har vist frem, så er det mange av disse bøndene som er helt alene om arbeidsoppgavene sine. Det er en helt ekstrem byrde dersom en eier en hel gård alene. Slik operer derimot mange bønder i dag, og en bør ha stor respekt for hvordan de overlever alt det arbeidet de går i gjennom. Livet på en gård er ikke “bare-bare”, og du må virkelig ha bein i nesa. Se for deg alt det fysiske arbeidet, hvor skitten du må tåle å bli og attpåtil at du nærmest blir helt bortglemt av samfunnet tross din innsats.

Når smørkriser, problemer med foring av kyr, mangel på godt norsk kjøtt og en rekke andre faktorer slår inn, så er vi helt bestemte på å støtte bøndene. Det er derfor ganske så ironisk at vi skyver disse under en stol når det kommer til de virkelige problemene. Ulven dreper mye sau og truer bondens fred året rundt, allikevel får den løpe nærmest fritt. Når det kommer til tollbarrierer, så lar vi utenlandske bønder ta over vårt marked med rimeligere produkter. Sist men ikke minst, når det er vannmangel, så tvinger vi bønder til å slakte sine dyr som sårt trenger vann, og på den måten svekker deres inntektspotensialet.

Noen må sette ned foten for bøndene i dag. Kanskje skal du ta opp et lån hos banken centum.no og starte opp din helt egen gård. Da kan du kjempe til siste slutt for rettigheter som er meget vanskelige å få tak på. Du kan også kjenne på hvordan det er å være gårdsgutt eller jente, og få et virkelig innblikk i hardt arbeid. Vær for bøndene, og støtt de som faktisk putter maten på bordet her til lands!

CATEGORY: Uncategorized


Copyright 2024. NsThemes WordPress Theme.

blogostrap