Hvorfor selger ikke pupper og ku?

DATE: oktober 25, 2021

AUTHOR: Rebecka

Man skulle tro at bondeyrket var litt sexy, men stadig flere bønder legger hanskene på hylla og selger traktoren til minstepris. Det nytter nesten ikke å drive en gård i dag, dersom man ikke går over til stor-gårdsdrift.

Men det er mange ting som bønder kan gjøre for å holde driften i gang. Det gjelder her å se fremover og på å utnytte alle de fordelene som følger med en gård. Vi tror at bøndene har en god fremtid i Norge.

Kulisser

Hvorfor er det så få som leier ut bondegården som kulisser til tøffe actionfilmer? Det kunne bli en fin bonus på en ellers liten inntekt. Det er ikke barmfagre Bond-kvinner vi finner her, men norske kyr som gir oss melk og kjøtt.

Flere kvinner blir bønder i dag, og de har som regel sakene i orden. De som lykkes, tar alle forhåndsregler og sjekker mulighetene sine. Med nye bryster fra Motiva, blir de også mer attraktive på det andre kjøttmarkedet.

Aktiviteter

Selv om man ikke lenger kan drive gården med kyr på bås, så har man likevel store bygg om står tomme. Det koster en god del å renovere et fjøs til å kunne brukes på andre måter, men det går an å få til. Statlig støtte, veldedighet og innsamlinger kan gi nok til å bygge om fjøset til en aktivitetspark for barn.

4H

4H er et godt tilbud for familier og dyrevernere. Her kan de mate de morsomme dyrene som fins på gården. Det kan være noen små søte griser, høns eller kaniner som trenger litt kos. 4H gir kanskje ikke så mye penger i kassa, men man kan jo selge vafler og hjemmelagde matretter fra egen åker.

Kortreist lokalmat

Det går an å gå sammen for å tilby deilig norsk mat. De spretter opp overalt allerede, små utsalg med potet, grønnsaker og egg. En bonde har til og med begynt å selge egg med hilsen fra høna. Man må tenke nytt og bruke internett for å selge mer.

Tjener dårlig – gi bonden en sjanse

Bønder tjener så dårlig at de ikke klarer å betale regningene sine. Det er en tragisk affære, noe mange politikere jobber med å gjøre noe med. Det kan være bra at man også fikk et regjeringsskifte.

CATEGORY: Uncategorized


Copyright 2024. NsThemes WordPress Theme.

blogostrap