Hva er felles for italiensk og norsk kosthold?

DATE: desember 3, 2021

AUTHOR: Rebecka

Er det et land vi gjerne skulle ha sammenlignet oss med så er det Italia. Det vakre landet i sør som ser ut som en fotballspillers sparkende bein og som bugner av alt det vi elsker å like. Vakker natur, deilig mat, fruktige drinker og masse mer.

Men nordmenn er ikke akkurat kjent for å være aggressive og uttalende! I stedet er vi litt forseggjorte og anstendige. Men når helga kommer så er vi både verdensvante og brautende. Det kan fort bli en spagettiwestern på byen, men hjemme bør tagliatelle være førsteprioritet!

Erfaringer fra Italia

Jeg har selv erfaringer fra Italia, og sett hvordan den vanlige familien både er jordnære og glade i familien sin. Forholdet mellom nordmenn og italienere er liksom ganske likt allikevel. Vi er opprinnelig bønder, dyrker marka hva den er god for, bruker masse gode råvarer og er lidenskapelige når det gjelder sport.

Italiensk kjøkken består av noen hovedingredienser, som kan bli en hel rekke forskjellige måltider. Vi snakker om pasta og pesto. Tagliatelle er lange og fete spagetti som smaker fortreffelig med alt fra kjøtt, fisk og grønnsaker. Hvordan kan vi bruke italienske delikatesser i norsk mat?

Italiensk mat på norsk

For vi snakker ikke om den vanlige norske spagettien med tomatsaus og norsk Jarlsbergost. Det er mange mulige kombinasjoner vi må snakke om. Vi har lenge prøvd å få folk til å innse potensialet i fjæra. Her bugner det av tang og tare her. Selv universitetene har fått opp øynene for denne delikatessen. De ser selvfølgelig potensialet i eksport. Vi mener at taren er viktig fordi den har smakene søtt, salt og umami.

Vi er så glade i det norske kjøkkenet, men vi må snakke om bondens mat også. Se hva de har å by på. Blomkålen er et helt utrolig produkt. Smaken av en god dampet blomkål snurret inn i tagliatelle er ikke å forakte.

CATEGORY: Uncategorized


Copyright 2024. NsThemes WordPress Theme.

blogostrap