En av rikingene som driver gård

DATE: november 5, 2016

AUTHOR: Rebecka

 

Det er blitt en trend for rikinger i Norge, å samle et eget lite gods. De har kjøpt store bruk, og de driver dem vanligvis, men ofte for den egne husholdningen i første omgang, og for salg i andre omgang. Et eksempel på dette er Ramme gård, i Hvitsten i Vestby, som eies av Petter Olsen.

Gården er på sett og vis en lekedigge for milliardæren, som mottar over kr. 400 000 i landbruksstøtte.

Likevel er det ikke bare tull. Gården er en eksponent for hvordan man kan drive økologisk landbruk i Norge, slik det der er blitt gjort siden 1986. Overskuddet fra produksjonen selges på gården sin egen butikk, og utvalget er bredt. Melk, kjøtt, poteter, tomater og gulrøtter, samt andre grønnsaker ligger ute for slag når de er i sesong. Budskapet er bærekraft og biologisk mangfold. Bygningene varmes opp med gårdens eget varmekraftverk, som drives med brukets egen skog, på moderne vis. Som regel brukes kvast fra rydding til å varme alt.

Dertil har Olsen gjort seg populær med å tilby underholdning og cafe for lokalmiljøet, samt at det avholdes konserter og festivaler og markeder på gården på forskjellige tider av året.

CATEGORY: Landbruket


Copyright 2022. NsThemes WordPress Theme.

blogostrap