Ulikt utstyr for ulike oppgaver

DATE: juni 8, 2017

AUTHOR: admin

Når man jobber på en gård kan det dukke opp mange ulike arbeidsoppgaver i løpet av en dag. Det er selvfølgelig avhengig av hvilken type gård du driver, men i de fleste tilfeller trengs det mye ulikt utstyr til ulike oppgaver. Driver du med husdyr, kan arbeidet være både tungt og variert. Det å måke møkk er i dag blitt en lek i forhold til i gamle dager. Det finnes roboter som gjør jobben for deg, for ikke å snakke om de moderne melkemaskinene! Snart er vel kyrne blitt roboter de også, i og med at de selv vet når de skal gå i båsen for å melkes.

Fra gammel til ny tid

Takket være mer kunnskap, moderne metoder og oppdatert gårdsdrift, er det i dag mulig å opprettholde den høye produksjonen. På samme tid tar moderne bønder mer vare på miljøet og setter husdyrholdet foran alt. For å kunne opprettholde en slik moderne arbeidshverdag, trengs det mange typer utstyr, både når det gjelder landbruksmaskiner og andre innovative oppfinnelser. Likevel finnes det bønder som insisterer på å drive mer tradisjonelt. Da snakker vi gjerne om eldre mennesker eller helt unge og nyskapende folk som ønsker å drive økologisk. Realityserien Farmen er en flott inspirasjon for disse, siden vi her får se en gård bli drevet som i gamle dager. Men dagens moderne mennesker er ikke alltid like klare for å jobbe og svette like hardt som før. Derfor spør vi oss selv: Ville disse kjendisene overlevd på «Farmen»?

Riktig utstyr til bondelivet

Både en moderne og en gammeldags bonde har bruk for riktig påkledning i all slags vær. gummistøvler er noe alle bønder er helt avhengige av, spesielt i et så regnfullt land som Norge. Det er nok lurt at alle Farmen-deltagerne skaffer seg et par før de skal på lufta. Skikkelig regntøy og kjeledress er også obligatorisk, for en våt bonde gjør en dårlig jobb, uansett hvor mange flotte maskiner og utstyr vedkommende har i hus. Er bonden en kvinne kan det være smart å skaffe seg litt mer feminint sportstøy til å ha under kjeledressen. Kanskje noe fargerikt ullundertøy eller en lekker lue fra Kari Traa? Selv om man er bonde bør man ikke ta for lett på utseendet. Dette viser andre reality-program, blant annet i det hvor bønder søker kjærligheten.

CATEGORY: Landbruket


Copyright 2019. NsThemes WordPress Theme.